Új termék a budapesti tőzsdén

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) február 1-től új terméket kíván bevezetni a magyar azonnali piacra. Az új, QQQ nevű instrumentummal a BÉT szabadpiaci részvényszekciójában lehet kereskedni majd, de a többi részvénnyel azonos kereskedési, letéti és elszámolási feltételek mellett.
Vágólapra másolva!

A "QQQ" egy úgynevezett ETF (Exchange Traded Fund). Az Egyesült Államok egyik legnépszerűbb indexe, a Nasdaq100 formájára készül. A QQQ ugyanis egy passzívan menedzselt alap, mely a világ legnagyobb forgalmú papírjait tömörítő Nasdaq100-as mozgását követi mechanikusan. A QQQ népszerűségét jelzi, hogy teljes piaci kapitalizációja jelenleg eléri a 23 milliárd dollárt.

A legnagyobb előnye, hogy a részvényekhez hasonló, azokhoz teljesen hasonlóan lehet kereskedni vele, és hogy szinte tökéletesen lemásolja a nemzetközi tőkepiacok egyik legfontosabb referencia indexét. Emiatt rendkívül alacsony költségek mellett magas diverzifikációra nyújt lehetőséget, portfólió-kezelési szempontból könnyű átláthatósággal és egy fontos világpiaci indikátor követésével.

A Nasdaq100 az amerikai "Új Gazdaság", a TMT-szektorok (Technológia-Média-Telekommunikáció) legfontosabb papírjait tartalmazza, az amerikai gazdaság legígéretesebb dinamikáját felmutató ágazatait adva.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Nasdaq

Korábban:

Részvénytársasággá alakulna a Nasdaq

Drámai évet tudhat maga mögött a Nasdaq
(2001. március 10.)