Idén 14 milliárd jut a lakásprogramra

Vágólapra másolva!
Az Országgyűlés a költségvetésben az idei évre 14 milliárd forintos keretet határozott meg az Állami Támogatású Bérlakás Programra, amit év közbeni átcsoportosításokkal tovább lehet növelni - mondta Hegedűs Éva, a Gazdasági Minisztérium helyettes államtitkára csütörtökön. Tavaly - az önkormányzati kiegészítésekkel együtt - mintegy 50 milliárd forintot fordítottak a lakásprogramra.
Vágólapra másolva!

A helyettes államtitkár azt is közölte, hogy az elmúlt másfél év során, a program kezdetétől átcsoportosításokkal a kormányzat összesen mintegy 32,5 milliárd forint állami támogatást hagyott jóvá 7027 lakás felépítéséhez, megvásárlásához, illetve kialakításához. Ennek az összegnek a felhasználásával 3530 szociális bérlakással, 1938 költségelvű bérlakással, valamint 347, fiatalok részére épült garzonlakással, 427 nyugdíjas lakással és 755 idősotthoni lakóegységgel gyarapodnak az önkormányzatok, illetve egyházak.

Harrach Péter szociális és családügyi miniszter a sajtótájékoztatón azt mondta, hogy az önkormányzatok csaknem 15 milliárd forintos kiegészítést adtak az állami támogatáshoz, így mintegy 50 milliárd forintos állami támogatás jutott a programra.

(MTI)

Ajánlat:

Gazdasági Minisztérium

Szociális és Családügyi Minisztérium

Ingatlan
(az Üzleti Negyed rovata)