A Nokia megmenekült

Vágólapra másolva!
A világ legnagyobb mobiltelefon-gyártó vállalata, a finn Nokia árbevétele és profitja egyaránt csökkent a tavalyi utolsó negyedévben, de az eredmények felülmúlták a cég saját várakozásait és az előzetes elemzői becsléseket is - közölte a BBC. Szakértők szerint az egész iparág - de legalábbis a Nokia - túljutott a válság nehezén.
Vágólapra másolva!

A világ mobilpiacán 37 százalékos részesedéssel bíró Nokia csütörtökön közölte: forgalma 5 százalékkal, 8,79 milliárd euróra csökkent éves összevetésben a tavalyi utolsó negyedévben, míg nyeresége az egy évvel korábbi 1,77 milliárd után 1,63 milliárd euró volt. A bejelentés után a cég részvényeinek árfolyama 6 százalékkal, 25,9 euróra erősödött a finn börzén.

A Nokia azt is közölte, hogy a most folyó, első negyedévben árbevétele 6-10 százalékkal csökkenhet éves összevetésben, de 2002 egészében arra számít, hogy 10-15 százalékkal több hálózati berendezést és mobiltelefont értékesít.

A BBC emlékeztet: a Nokia riválisai, az amerikai Motorola szerdán jelentős veszteségről számolt be, a svéd Ericsson pedig még nem tette közzé gazdálkodása adatait.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Nokia

Korábban:

Luxustelefont dob piacra a Nokia
(202. január 11.)

Év végi hajrá a Nokiánál
(2001. december 11.)