Élesedő kamatverseny

Vágólapra másolva!
Tovább éleződik a verseny a hitelpiacon. A Világgazdaság információi szerint február első napjaiban kezdi meg működését az OTP Jelzálogbankja, amely 400 bázisponttal csökkenti majd a jelenleg 12,5 százalékos kamatszinttel kínált Forrás-hitel kamatát. A Földhitel- és Jelzálogbank február elsejétől 8,5 százalékról 7,9 százalékra csökkenti az ötéves kamatperiódusú forrásoldali kamattámogatásos hitelének kamatát, míg a CIB Bank 12,50 százalékról 11,75 százalékra csökkenti a hitelezésnél irányadó, úgynevezett "prime rate" kamatláb mértékét.
Vágólapra másolva!

Tovább élesedhet a verseny a jelzáloghitel-piacon, azt követően, hogy a Világgazdaság információi szerint február első napjaiban megkezdi működését az OTP Jelzálogbankja. A lap úgy tudja: az új jelzálog hitelintézet 400 bázisponttal csökkenti majd a jelenleg 12,5 százalékos kamatszinten kínált változó kamatozású Forrás-hitel kamatát, amit az tesz lehetővé, hogy az intézmény a kibocsátott jelzáloglevelek után már igénybe veheti a forrásalapú állami támogatást. A 8,5 százalékos kamatszinttel a bank ajánlata lesz a legolcsóbb az éves kamatperiódusú, használt lakások vásárlására, bővítésre, korszerűsítésre fordítható hitelek között.

Ugyanakkor a legkedvezőbb otthonteremtő hitelt továbbra is a Földhitel- és Jelzálogbank (FHB) kínálja, amely február elsejétől 8,5 százalékról 7,9 százalékra csökkenti az ötéves kamatperiódusú forrásoldali kamattámogatásos hitelének kamatát. Szakértők szerint a nem állami tulajdonú bank az 5 éves kamatperiódus jelentette kockázatokat aligha vállalja majd fel.

A piaci folyamatokkal összhangban, 2002. január 23-ától a CIB Bank Rt.12,50 százalékról 11,75 százalékra mérsékli a hitelezésnél irányadó, úgynevezett "prime rate" kamatláb mértékét. Így jelenleg a CIB "prime rate"-jénél alacsonyabb irányadó kamatot a piacon egyetlen kereskedelmi bank sem jegyez. A prime rate 0,75 százalékos csökkentésére azt követően került sor, hogy a Magyar Nemzeti Bank fél százalékponttal mérsékelte a jegybanki alapkamatot.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Ingatlan
(az Üzleti Negyed rovata)

OTP Bank

Földhitel- és Jelzálogbank

CIB Bank