Csökkent az ipari termelés az euróövezetben

Vágólapra másolva!
A tavalyi év novemberében 0,8 százalékkal csökkent az euróövezetbeli országok ipari termelése októberhez képest, és 4,3 százalékkal volt kisebb, mint egy évvel korábban. A novemberi visszaesés a legnagyobb volt 1993. július óta - jelentette hétfőn az EU statisztikai hivatala.
Vágólapra másolva!

November volt sorrendben a harmadik olyan hónap, amikor csökkent az ipari termelés a tizenkét tagú euróövezetben, igaz, kevésbé, mint októberben, amikor a havi csökkenés 1,4 százalékos volt. Októberben egyébként 1,4 százalékos havi, és 2,5 százalékos éves visszaesést regisztráltak.

Az euróövezet országai közül Olaszországban volt a legnagyobb a havi visszaesés novemberben, mintegy 2,6 százalékos. A leggyorsabban Portugáliában és Írországban nőtt az ipari termelés ebben a hónapban, egyaránt 2,3 százalékkal októberhez képest.

A termelés az ipar minden ágazatában csökkent az euróövezet átlagában, kivéve az energiaipart. 2000. novemberhez képest a legnagyobb mértékben - 8,3 százalékkal - a tartós fogyasztási cikkek termelése csökkent.

(MTI)

Ajánlat: