Visszaesett a Lufthansa forgalma

Vágólapra másolva!
A világgazdasági konjunktúra gyengülése és az Egyesült Államok elleni szeptemberi terrortámadások visszavetették a Lufthansa utas- és teherforgalmát: tavaly a légitársaság járatain az utasszám 2,7 százalékkal 45,7 millióra csökkent, míg a teherfuvarozás 8,1 százalékkal 1,7 millió tonnára esett vissza - közölték pénteken a vállalatnál.
Vágólapra másolva!

Visszaesett a járatok kihasználtsága is. Az utasszállító gépek kihasználtsága 71,5 százalékos volt, 2,9 százalékponttal kisebb, mint 2000-ben. A teherszállító gépek 62,8 százalékos kihasználtsággal repültek, ami 5,4 százalékponttal maradt el a tavalyelőttitől.

A légitársaság 43 gépet helyezett üzemen kívül, és megszüntetett több veszteséges nemzetközi és németországi járatot és útvonalat. Az ágazati szakszervezeti szövetséggel megállapodott a bértárgyalások elhalasztásáról őszig, és a földi és a légi személyzet fizetését csökkentették, amivel körülbelül 210 millió eurót takarítanak meg az idén. Cserébe a szakszervezeti vezetők ígéretet kaptak, hogy az év vége előtt senkit nem bocsátanak el az 51 ezer fős állományból.

(MTI)

Ajánlat:

Lufthansa