Felére csökent a Samsung profitja

Vágólapra másolva!
A tavalyi évben 51 százalékkal 2,2 milliárd dollárra csökkent a dél-koreai Samsung Electronics nyeresége, amit elsősorban a félvezetőipar válságával magyaráznak.  A Samsung az idei évben jobb eredményre számít, és az eladásokat 30 százalékkal, 31,8 milliárd dollárra kívánja növelni.
Vágólapra másolva!

A félvezetőipar válsága miatt kevesebb, mint a felére csökkent a dél-koreai Samsung Electronics Co. profitja az elmúlt évben.

A világ első számú memórialapka-gyártójának nettó profitja 51 százalékkal 2,9 billió vonra - mintegy 2,26 milliárd dollárra - csökkent a 2000-ben elért, 6 billió vonos rekorderedményről. A Samsung még ezzel együtt is a világ azon kevés számú lapkagyártójának egyike, amely nyereséget könyvelhetett el tavaly.

A Samsung tiszta nyeresége a negyedik negyedévben 67 százalékkal, 402,5 milliárd vonra - 310 millió dollárra - esett vissza, az egy évvel korábbihoz viszonyítva. A vállalat árbevétele 9,1 billió vonról 8,48 billió vonra csökkent.

A Samsung az idén már jobb évre számít, és1,15 milliárd dolláros kiadást tervez a memórialapka-gyártás növelése érdekében. A vállalat eladásait az idén 30 százalékkal 31,8 milliárd dollárra kívánja növelni.

(MTI)

Ajánlat:

Samsung