Cora épülhet a Campona mellé, egy kultúrház helyére

Vágólapra másolva!
Hipermarkettel bővülne a budafoki Campona bevásárlóközpont. A beruházás keretében a Campona telket cserélne a XXII. kerületi önkormányzattal, ugyanis a terjeszkedés útjában jelenleg a kerület kultúrháza áll. A beruházás keretében a Campona a kultúrközpontot újjáépítené a jelenlegi helyétől néhány száz méterre. A Napi Gazdaság információi szerint várhatóan Cora-hipermarket nyílik a Campona mellett, ezt azonban az érintettek nem erősítették meg.
Vágólapra másolva!

A tervek szerint hipermarket épül a budafoki Campona bevásárlóközpont mellett. Az elképzelt helyszínen ma a XXII. kerületi művelődési ház áll. A Campona beruházója az útban levő épületet lebontaná, és néhány száz méterrel, a saját területén ismét felépítené, így kapná meg a kultúrház telkét. A beruházásról Balla Erna, a Campona ’99 Bevásárlóközpont Kft. ügyvezetője egyelőre nem kívánt részleteket elárulni. Mint mondta közelebbit csak február elején közölhet. Arról sem kívánt információt adni, hogy mely hipermarket-működtetővel állnak kapcsolatban. A bevásárlóközpontban jelenleg a Csemege Match üzletláncához tartozó szupermarket működik, amelyet a Cora-üzletekbe is szállító Provera beszerzési társaság lát el áruval. Egyes hírek szerint a Campona már szerződést kötött a Corával, ám ezt sem a Cora, sem a Campona illetékese nem kívánta kommentálni. Karsay Ferenc XXII. kerületi alpolgármester sem kívánt ezzel kapcsolatban információt elárulni.

A Corának Dél-Budán és közvetlen környékén nincs áruháza, a budaörsi autópálya-szakasz mellé települt konkurensekkel (Auchan, Tesco) az M0-ás mentén található törökbálinti Cora versenyez. A leendő Campona melletti hipermarketnek további és közvetlenebb versenytársat jelenthet az Auchan leendő áruháza, amelyet Albertfalva és Budafok határán építenek fel.

A XXII. kerületi önkormányzat képviselő-testülete már rábólintott a beruházásra, amely keretében az önkormányzat telket cserélne a Camponával. Már csak jogi keretek közé kellene szorítani a megegyezést, illetve továbbra is hiányzik a beruházó hivatalos nyilatkozata - tette hozzá Karsay -, amíg ez nincs meg, addig nem lehet tényként kezelni az ügyet. A bevásárlóközponthoz a kerületi kultúrház mellett levő, Albertfalva felé eső telek tartozik, míg az, amelyen a kultúrház áll, a kerületé. A bevásárlóközpont beruházója a tervek szerint előbb az önkormányzati épület kétharmadát bontaná le - mondta Karsay. Erre azért van szükség, mert az épületben tanuszoda is működik, amelyet a beruházás miatt ideiglenesen áttelepíteni rendkívül költséges lenne. Míg a kultúrház művészeti iskoláját egy már szintén a Campona beruházójával felújított kerületi irodaházban szállásolnák el, amely az új kultúrközpont felépüléséig más rendezvénynek is helyet adna.

(MTI)

Ajánlat: