A Deutsche Telecom hét milliárd eurós veszteségre számít idén

Vágólapra másolva!
A Capital magazin szerdai információi szerint a Deutsche Telecom 7 milliárd euró körüli, egyszeri tételek előtti nettó veszteségre számít 2002-ben. A lap szerint a cégnél az osztalék csökkentését, esetleg teljes elhagyását is fontolóra vették.
Vágólapra másolva!

A Deutsche Telecom 2003-ban 5 milliárd euró, 2004-ben pedig 3 milliárd veszteségre számít - közölte a Capital magazin, a vállalat belső előrejelzésére hivatkozva.

Ron Sommer vezérigazgató és Karl-Gerhard Eick pénzügyi igazgató azonban 2002-ben 9,1 milliárd eurós egyszeri nyereséget vár a Deutsche Telecom kábeltévés vagyonának eladásából és a T-Mobile International mobilszolgáltató elsődleges kibocsátásából. A vezetők ezekkel a nyereségekkel együtt 2,1 milliárd eurós tiszta hasznot jósolnak 2002-re.

A Capital szerint a pénzügyi vezető úgy véli, hogy a nettó adósság 49 milliárd euró körül lesz 2004 végén, egymilliárd euróval kevesebb, mint amit a Deutsche Telecom ez év végére jelez. Elemzők szerint az adóság ilyen lassú csökkentése aggodalomra ad okot.

A felügyelőbizottság tagjai azt fontolgatják, hogy csökkentsék az osztalékot (amely 2000-ben 62 euró volt részvényenként) vagy teljesen tekintsenek el tőle. Az osztalék elhagyásával 2,6 milliárd eurót lehetne megtakarítani évente, ami így 10 milliárd euróval csökkentené az adósságot négy év múlva.

A Deutsche Telecom szóvivője szerdán nem fűzött megjegyzést a Capitalban megjelent hírekhez, csupán elismételte, hogy Ron Sommer szerint a pénzforgalmi többlet (EBITDA) 2004-ben már 21 milliárd euró lesz a tavalyi, azaz 2001-es 15 milliárd euró helyett, az értékesítés pedig eléri a 70 milliárd eurót a tavalyi 49 milliárd helyett.

(MTI)

Ajánlat:

Deutsche Telecom