Áprilisig nem döntenek a PKN-rész eladásáról

Vágólapra másolva!
Az idei év áprilisig várhatóan nem dönt a lengyel kormány a PKN Orlen olajipari vállalat 17,6 százalékos részének értékesítéséről. A részvénycsomagra a Mol Rt. mellett az osztrák OMV jelentette be igényét. A döntés a lengyel kincstárügyi miniszter szerint attól függ majd, hogy milyen eredménnyel zárulnak a Rafineria Gdanska privatizációs tárgyalásai.
Vágólapra másolva!

Április előtt nem várható döntés a lengyel PKN Orlen olajipari csoport privatizációjáról - mondta kedden a lengyel kincstárügyi miniszter.

Wieslaw Kaczmarek szerint a döntés a PKN 17,6 százalékos részének sorsáról annak függvénye lesz, hogy milyen eredménnyel zárulnak a második számú lengyel finomító cég, a Rafineria Gdanska privatizációs tárgyalásai. Kaczmarek szerint most az lenne a legjobb, ha a PKN-részre pályázó két cég, a magyar Mol Rt. és az osztrák OMV egyelőre készenlétben maradna.

A Rafineria Gdanska 75 százalékának eladásáról jelenleg a brit Rotch Energy vezette konzorciummal folynak a tárgyalások, de ha ezek megfeneklenek, a lengyel kormány egyes vélemények szerint egyesítené a PKN-t és a gdanski finomítót.

(MTI)

Ajánlat: