Vágólapra másolva!
A költségcsökkentés önmagában kevés a versenyképesség visszanyeréséhez - mondta vasárnap este egy üzleti vacsorán Willia Clay Ford elnök-vezérigazgató. Ennek ellenére elemzők újabb 20 ezer alkalmazott elbocsátását és több üzem bezárását várják a Ford pénteken nyilvánosságra kerülő takarékossági csomagtervétől.
Vágólapra másolva!

Új üzleti struktúra kialakítására van szükség - mondta az elnök-vezérigazgató, miután a világ második legnagyobb autógyára - 1992 óta először - veszteséggel zárta a tavalyi évet. Szakérők szerint az átszervezések előtt jelentős, mintegy 4 milliárd dolláros költségcsökkentő intézkedéseket jelent be pénteken a vállalat: az autógyár újabb 20 ezer alkalmazottját bocsáthatja el, és néhány üzem bezárásáról dönthet.

Tavaly a Ford 5,5 százalékkal kevesebb autót értékesítet, mint 2000-ben, míg a világpiac ennek mindössze negyedével szűkült. A tavalyi második és harmadik negyedévben a vállalat 1,44 milliárd dolláros veszteséget könyvelt el, a cég részvényeinek árfolyama harmadával csökkent, míg a rivális General Motors piaci értéke 4,6 százalékkal mérséklődött, a Daimler Chrysleré pedig 1,1 százalékkal nőtt.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Ford