Nem létező címletű hamis eurót találtak Finnországban

Vágólapra másolva!
Finnországban nem létező, 300-as címletű hamis euróval próbált fizetni egy férfi egy benzinkútnál. A kutas először el akarta fogadni a címletet, azonban nem tudta azt felváltani. A férfi megigérte, hogy felváltja a bankjegyet, de azóta nem látta senki. Finnországban egyébként eddig még nem bukkantak hamis euróra, de ilyen címletű hamisítványt eddig máshol sem találtak.      
Vágólapra másolva!

300 eurós bankjeggyel akart fizetni Finnországban egy férfi egy benzinkútnál és csaknem sikerült is neki, jóllehet ilyen címletű pénz nem létezik.

A férfi mindössze 7,5 euróért tankolt benzint az autójába, és utána átnyújtotta a kutasnak a 300 euróst. Az kissé rácsodálkozott a bankjegyre, de elfogadta volna, csak éppen nem tudott belőle visszaadni. A férfi erre megígérte, hogy elmegy felváltani és rögvest visszatér. A kutas azóta nem látta.

Euróból csak az 5-ös, 10-es, 20-as, 50-es, 100-as, 200-as és 500-as címletűek a valódi bankjegyek. Az esetről beszámoló Aamulehti című finn lap arra nem tudott magyarázattal szolgálni, hogy a férfi miért hamisított éppen 300 euróst.

Finnországban egyébként eddig még nem bukkantak létező címletű hamis euróra, bár néhány valódi bankjegy kissé hibásra sikeredett a finn állami bankjegynyomdában. Az euróra áttért, 12 valutauniós ország közül hamis eurót eddig csak Németországban, Hollandiában és Írországban találtak.

(MTI)

Ajánlat:

EURO
(Az Üzleti Negyed melléklete)