Főleg taxisok és fodrászok vallottak a jövedelemlimit alatt

Vágólapra másolva!
A korábbi évekhez hasonlóan 2001-ben is elsősorban a fuvarozók, a fodrászok, a biztosítási ügynökök és a kiskereskedők vallottak be a Pénzügyminisztérium által előírtnál alacsonyabb jövedelmet - írja a Világgazdaság. Az adóhivatal felszólítására 1078-an korrigálták korábban bevallott jövedelmüket.
Vágólapra másolva!

Több mint 31 ezer, önálló tevékenységet folytató magánszemély adott számot a Pénzügyminisztérium által előírtnál alacsonyabb jövedelemről tavalyi szja-bevallásában.

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) közel 10 ezer felszólítást küldött ki, a melyre 8627-en reagáltak - nyilatkozta a lapnak az APEH illetékes főosztályvezetője. A válaszadók közül 1078-an módosították korábban közölt jövedelmüket, ami összességében 120 milliós adóalap-növekményt és 24 millió forintnyi jövedelemadó-bevételt jelent. Tavaly 237-en módosítottak utólag a számokon, amely 11,5 milliónyi befizetendő adót jelentett.

A törvény szerint, akik a határidőig nem tesznek eleget nyilatkozattételi kötelezettségüknek, és mulasztásukat nem igazolják, 20 ezer forintig terjedő bírsággal sújthatók.

Az előző évekhez hasonlóan tavaly is a közúti teherszállítók, a kiskereskedők, a taxisok, a fodrászok, a butikosok, a büféüzemeltetők, a biztosítási ügynökök és a szobafestő-mázolók vallottak be az előírtnál alacsonyabb jövedelmet.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

APEH