<P class="MsoNormal">Megoszlanak a vélemények a biotermékekről

Vágólapra másolva!
Élelmiszer vásárlásánál a felnőttek egyharmada számára fontos valamilyen mértékben, hogy a termék biotermék legyen. Egy másik harmad nem tartja lényegesnek a biotermékeket, a válaszadók maradék harmada pedig többé-kevésbé fontosnak tartja az élelmiszer ilyen típusú megjelölését - állapította meg a GfK Piackutató Intézet.
Vágólapra másolva!

A felnőtt lakosságot több különböző szempontból reprezentáló, 1000 fő személyes megkérdezésével elvégzett kutatás megállapítja, hogy az átlagosnál nagyobb arányban pozitívan viszonyulnak a biotermékekhez a 30-49 évesek, a diplomások, valamint a havi nettó 100 ezer forintnál nagyobb jövedelmű háztartásban élők és kisebb városokban lakók.

A piackutatók összesen tizenöt szempontról igyekeztek feltárni a véleményeket. Az iskolai osztályzatokhoz hasonlóan egytől ötig terjedően 1-essel jelölték, ha egyáltalán nem fontos, 5-össel pedig, ha nagyon fontos az említet tulajdonság. A biotermékek átlaga összességében közepes körüli 2,9 lett.

Magyarországon megközelítőleg 850 kisebb-nagyobb biogazdaság működik, melyek több mint 90 százalékban külpiacokon értékesítik termékeiket, 3 milliárd forint értékben.

Mennyire fontos önnek, ha élelmiszert vásárol, hogy biotermék legyen? (iskolai végzettség szerint, a válaszadók százalékában)

Iskolai végzettség

Inkább nem fontos

Közepes mértékben

Többé-kevésbé fontos

Alapfokú

37

35

28

Középfokú

32

33

35

Felsőfokú

22

35

43

(Üzleti Negyed)