<P class="MsoNormal">Hoteleket értékesít a Marriott és a Hilton

Vágólapra másolva!
Az amerikai Marriott szállodalánc nyolc szállodát ad el 181 millió dollárért a CNL Hospitality Corporation amerikai szállodahálózatnak. Az amerikai WestCoast Hospitality Corp. ugyanakkor a Hilton szállodalánctól vásárolta meg a Red Lion Hotels hálózatot 50,6 millió dollárért.
Vágólapra másolva!

A Mariott International Inc. összesen nyolc szállodát ad el a CNL Hospitality Corporation amerikai szállodahálózatnak181 millió dollárért - közölte az előbbi társaság szerdán. Két szerződést már alá is írt a társaság a CNL leányvállalatával, míg a maradék hat hotelről 2002 első negyedévében kötik meg a szerződést a felek. Az ügyletben érintett összes hotel az Egyesült Államokban található

William J. Shaw, a Mariott vezérigazgatója elmondta: az iparág tavalyi nehézségei ellenére komoly érdeklődés mutatkozik az eladósorba került szállodák iránt. A CNL Hospitality 49 amerikai szállodával, s ezekben 11 680 szobával rendelkezik.

A másik ügyletben érintett Red Lion Hotelsnek összesen 6052 szobája van. A felvásárlással a WestCoast a jövőben 89 szálloda tulajdonosa lesz, több mint 15 ezer szobával.

(Üzleti Negyed)