A Tesco megszorította az Auchant az árversenyben

Vágólapra másolva!
A NAPI Gazdaság által összeállított fogyasztói kosár alapján továbbra is az Auchan árszínvonala a legalacsonyabb a három nagy hipermarketlánc közül. A Tesco azonban már szorosan a francia konkurens sarkában van: a csaknem hatezer forint értékű kosár értéke tavaly a két hipermarketben 300 forinttal tért el, idén viszont már csak 150-nel.
Vágólapra másolva!

A különbség csökkenésének oka az áremelkedés eltérése volt: az Auchannál 12, a Tescónál 8 százalékot tett ki az átlagos drágulás. A legnagyobb árváltozást a Cora hipermarketjében tapasztalták a lap megfigyelői, ott a tavaly kiválasztott és idén is vizsgált termékek ára 21 százalékkal ment fel.

A lap a tavalyihoz hasonlóan ismét felmérést végzett a M1-M7-es autópályák budai bevezető szakasza mentén lévő kereskedelmi "aranyháromszög" Cora, Tesco és Auchan hipermarketjeiben, ahol egy karácsony előtt jellemző összetételű fogyasztói kosár árát vizsgálta. A múlt évben kiválasztott élelmiszer jellegű napi fogyasztási cikkekből összeállított kosár értéke legkevésbé a Tescóban változott. Az árnövekedés a budaörsi áruházban 8 százalékos volt. A tavalyi árháború után az Auchannál vásárolt termékek idén 12 százalékos drágulást mutattak, de még így is a francia áruházlánc budaörsi üzlete bizonyult a szomszédvárak között a legolcsóbbnak. A törökbálinti Corában sikerült a legdrágábban hozzájutnia kiválasztott termékekhez. A szintén francia cégnél tavalyhoz képest 21 százalékos áremelkedést tapasztaltunk.

Idén a kosárba került termékek között kevesebbet kínáltak akciósként az üzletek, mindössze a kóla és a bejgli (kakaós és diós) került olcsóbban a polcokra. A termékek árában nagy eltérést az Auchan és a Tesco üzletei között nem tapasztaltunk. A párizsi és a sajt esetében a Tesco volt a legolcsóbb, a virsli viszont itt a legdrágább. Szembeötlő árkülönbség mindössze a dióbélnél van, ugyanis míg az Auchanban 1300 forintért jutottunk hozzá kilójához, addig a Cora 1760-ért, a Tesco 1400-ért kínálta.

(MTI)

Ajánlat:

Árak
(az Üzleti Negyed rovata)