Kisvállalkozóknak hirdetett pályázatot az IKB

Vágólapra másolva!
Újabb pályázatot hirdetett a Miniszterelnöki Hivatal Informatikai Kormánybiztossága (IKB). A pályázaton résztvevő közel 600 kis- és középvállalkozás maximálisan 500 millió forintot költhet adatbázisok és szoftverek fejlesztésére - áll az IKB Üzleti Negyedhez eljuttatott közleményében.
Vágólapra másolva!

"A kis- és középvállalkozások üzletmenetét segítő központ létrehozása" névvel illetett pályázat célja az információs technológiák széleskörű elterjedésének elősegítése a hazai mikro- és kisvállalkozások körében - áll a közleményében.

A pályázat 500 milliós keretösszegével két kört céloz meg. Egyfelől az ötven főnél kevesebb alkalmazottat foglalkoztató mikro- és kisvállalkozások számára biztosítja a technikai és anyagi feltételeit annak, hogy biztonságosan csatlakozhassanak és használhassák az IKB által biztosított tárhelyen elhelyezett adatbázisokat és szoftvereket. Másfelől a maximum 4 milliárdos árbevétellel rendelkező, adatbázisokat és speciális szoftvereket megalkotó informatikai vállalkozások számára kínál támogatást: a mikro-, kis- és középvállalkozások által jól hasznosítható speciális adatbázisok fejlesztésére, frissítésére, esetleg korszerűsítésére, vagy a vállalkozói körben jól használható szoftverek létrehozására (leltárnyilvántartó, humánpolitikai, könyvelő programok).

Az így kialakított szoftverek és adatbázisok felkerülnek a tárhelyre, ezáltal több száz vállalkozó számára válnak elérhetővé, és általuk tovább bővül az elektronikusan biztosított szolgáltatások köre.

A pályázati adatlap és az útmutató 2001. december 1-től letölthető az Informatikai Kormánybiztosság honlapjáról.

(Üzleti Negyed)