Vágólapra másolva!
A holland kormány pénzt különített el a KLM légitársaságnak fizetendő kompenzációra, a szeptember 11-i amerikai terrortámadások nyomán fellépett károkért.
Vágólapra másolva!

A KLM szóvivőjének pénteki közlése szerint a légitársaság becsült veszteségei legalább 52 millió eurót tesznek ki. Ez mintegy duplája az egy hónappal ezelőtti becsléseknek. A légitársaság a merénylet utáni napokban törölte kanadai és amerikai járatait és el kellett helyeznie a repülőtereken rekedt utasait.

A szóvivő szerint egyelőre nem eldöntött, mennyit kapna a KLM, és a légitársaság maga is csak a következő hét második felében tud a károkról végső becslést közölni. Október közepén még 25-30 millió euróra becsülték a károkat. A szóvivő szerint a kárbecslés azért nőtt, mert a korábbi összeg csak azt a veszteséget tartalmazta, hogy a gépek nem tudtak az Egyesült Államokba, illetve Kanadába repülni a merénylet után. Az új, 52 millió eurós összegben a biztonsági és biztosítási költségek és az utasok átirányításnak költségei is szerepelnek.

A szóvivő azt is elmondta, hogy tanulmányozzák az EU kompenzációval kapcsolatos irányelveit.

A De Volkskrant pénteken azt jelentette, hogy a kormány állítólag 50 millió guldent (23 millió euró) különít el a holland légitársaságok megsegítésére; a cégek közül a KLM a legnagyobb. A kártérítés kérdése a kormány őszi költségvetési jelentésében kerül terítékre, így pénteken tárgyalnak róla.

(MTI)

Ajánlat:

KLM

Korábban: