A szülők 2004-től részesülhetnek gyerekük adójából

Vágólapra másolva!
A Fidesz által felkarolt civil elképzelés szerint személyi jövedelemadójukból eleinte 2-5 százalékot, majd 10-12 év alatt, fokozatosan növekvő arányban, 20-25 százalékot ajánlhatnának fel a gyermekek szüleik, illetve házastársuk szülei nyugdíjának kiegészítésére - közölte Pokorni Zoltán a Fidesz elnöke az Idősügyi Tanács csütörtöki ülésének szünetében rendezett sajtótájékoztatón.
Vágólapra másolva!

A Fidesz - Magyar Polgári Párt elnöke elmondta: a kormányzat mellett működő idősügyi testület vendégeként jelezte azt is, hogy a formálódó tervezet szerint az átutalt adóból a szülők nyugdíjalapja növekedhetne, ha még ők maguk is aktív dolgozók. Pokorni Zoltán szerint az érintettek egyetértése esetén a 2003-as jövedelmek alapján 2004-ben kezdődhetne meg az adóátutalási folyamat.

Pokorni Zoltán megjegyezte: az Idősügyi Tanács ülésén többen aggályként vetették fel, hogy az adóátirányítás rendszere különbséget tenne szülők és szülők között a gyermekek jövedelme alapján. A pártelnök szerint a gyermekük nagyobb jövedelmét eredményező taníttatással a szülők olyan értéket hoznak létre, amit a társadalomnak el kell ismernie.

(MTI)

Korábban:

Minden negyedik adóforint a szülőké lehet
(2001. november 13.)

Adószázalék szülői nyugdíj-kiegészítésre
(2001. október 28.)