Hewlett-Packard: 90 százalékos profit-csökkenés 

Vágólapra másolva!
Üzleti évének utolsó negyedében az amerikai Hewlett-Packard csupán 97 millió dolláros nyereséget ért el, ami közel 90 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbi profitnál. A társaság közleménye szerint a követkző negyedév várhatóan még ennél is rosszabb lesz. Eközben változatlanul napirenden van a Compaq megvétele mintegy 22 milliárd dollárért, bár a Hewlett-család ellenzi a felvásárlást. 
Vágólapra másolva!

Az amerikai Hewlett-Packard bevétele 10,88 milliárd dollárra, tiszta nyeresége 97 millió dollárra csökkent az októberrel zárult üzleti éve utolsó negyedében, a tavalyi hasonló időszakban elért 13,3 milliárd, illetve 922 millió dollárról - jelentette be a vállalatnál szerdán. A közel 90 százalékos nettó profit-csökkenés is jobb volt az elemzői konszenzusnál.

A Hewlett-Packard változatlanul tartja magát szándékához, hogy 22 milliárd dollár értékű részvénycsere ügyletben megszerzi a Compaq Computert, jóllehet a cégben részvényes alapító család ellenzi a felvásárlást. A fejlett technológiai ipar általános gyengélkedése közepette a vállalat a tervezett évi 500 millió dolláros megtakarítás elérése érdekében eddig hatezer állás megszüntetését jelentette be.

A társaság szerdai közleménye szerint a most kezdődött negyedév várhatóan rosszabb lesz az előzőnél, és jövőre sem látszik a fellendülés reménye.

A Hewlett-Packard részvényeinek árfolyama 20,23 dolláron zárt kedden a New York-i értéktőzsdén, 93 centtel, azaz 4,8 százalékkal drágábban, mint egy nappal korábban.

(MTI)

Ajánlat:

Hewlett-Packard