Bombamerénylet egy Tesco-áruház ellen

Vágólapra másolva!
Bomba robbant egy thaiföldi Tesco áruházban. A brit lánc helyi leányvállalata ellen ez volt a harmadik merénylet július óta - írja a BBC News. A robbanószerkezet az áruház parkolójában robbant fel, és a rendőrség azonnal megkezdte a tettesek felkutatását. A robbanásban egyébként senki sem sérült meg.
Vágólapra másolva!

Júliusban egy bevásárlókocsiba rejtett bomba robbant föl ugyanebben az áruházban, megölve a Tesco egyik munkatársát és megsebesítve két vásárlót. A két elkövetőt még a helyszínen letartóztatták, akik elmondták, hogy egy biztonsági cégnél dolgoznak, amellyel szerződést bontott a Thaiföldön harminc áruházat üzemeltető Tesco. Júniusban pedig egy házilag készített kézigránát csonkított meg egy fiatal nőt a Tesco egy másik thaiföldi áruházában.

A júliusi merényletet követően jelentősen megnövelték az áruházak biztonsági személyzetét, és fegyveres katonák teljesítenek szolgálatot az áruházakban záróra idején.

A helyi kiskereskedelmi vállalatok egyébként panaszkodnak, hogy a Tesco jelenléte miatt ellehetetlenültek a piacon és képtelenek versenyezni a brit céggel.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat: