Az autóeladások miatt növekedett a kiskereskedelmi forgalom az USA-ban

Vágólapra másolva!
Októberben 7,1 százalékkal emelkedett a kiskereskedelmi forgalom az Egyesült Államokban - közölte szerdán az amerikai kereskedelmi minisztérium. A rekord ütemben bővülő forgalmat - az olcsó hiteleknek köszönhetően - szinte teljes egészében a gépkocsi-eladások húzták felfelé, ezt leszámítva 1 százalékos volt a bővülés.
Vágólapra másolva!

A rendkívül meredek felfutáshoz - a szeptemberi terrorsokk hatásának halványulása mellett - elsősorban az olcsó finanszírozású autóértékesítési akciók adták a felhajtóerőt.

A Dow Jones/CNBC előzetes konszenzusa 2,5 százalékos - a járműértékesítés nélkül 0,4 százalékos - emelkedést valószínűsített a múlt hónapra. A felülvizsgált adatok szerint szeptemberben még 2,2 százalékos - az autószegmens kiszűrésével 1,5 százalékos - forgalom-visszaesést mértek az amerikai kiskereskedelemben.

Az átfogó forgalmi adaton belül a lakossági gépjármű-értékesítés rekord havi mértékben, 26,4 százalékkal emelkedett a múlt hónapban. A kiskereskedelmi benzinforgalom - a zuhanó olajárak hatására - 6,4 százalékkal nőtt októberben az előző hóról.

(MTI)

Korábban: