Csődöt jelentett a Canada 3000

Vágólapra másolva!
Előzetes figyelmeztetés nélkül leállította összes járatát pénteken az olcsó repülőjegyeket kínáló Canada 3000, a második legnagyobb kanadai légitársaság, amely még előző nap is derűlátó értékelést adott saját átszervezésének esélyeiről.
Vágólapra másolva!

A leállásról szóló bejelentés alig néhány órával azután hangzott el, hogy a Canada 3000 csődvédelmet kapott hitelezőivel szemben. Pénteken utasok ezrei rekedtek kanadai és külföldi repülőtereken. Az olcsó repülőutak piacának másik nagy kanadai szereplője, a WestJet azonnal közölte, hogy nem fogadja el a jelek szerint tönkrement vetélytárs járataira szóló jegyeket. Az Air Canada, a legnagyobb kanadai légitársaság egyelőre nem jelezte, hogy felveszi-e a Canada 3000 cserben hagyott utasait.

A cég egyetlen rövid, indoklás nélküli nyilatkozatban közölte, hogy pénteki hatállyal beszünteti járatai üzemeltetését, és arra kéri az utasokat, hogy próbálják más módon elérni úticéljukat. A torontói Pearson nemzetközi repülőtéren rekedt utasok azonban pénteken arról számoltak be, hogy a Canada 3000 semmiféle további felvilágosítással nem szolgál. A rivális légitársaságok ezer dollárért kínálnak új jegyeket, kihasználva a jegytulajdonosok szorult helyzetét.

A Canada 3000 búcsúja:

"A Canada 3000 légitársaság sajnálattal tudatja, hogy 2001 november 9-től nem áll módjában tovább üzemelni. Ugyancsak nem áll módjában az utasokat céljukhoz juttatni, ezért javasoljuk, hogy igyekezzenek alternatív megoldást találni az utazásra. Nagyon sajnáljuk a jelen helyzetet és köszönet minden utasunknak, aki ragaszkodott hozzánk a múltban."

A Canada 3000 a nagyobb észak-amerikai légitársaságok közül elsőként húzta le a redőnyt a szeptember 11-ei terrortámadások óta. Részvényeit mindazonáltal már szerdán felfüggesztették Torontóban. A cég papírja a merényletek után kevesebb mint a felére esett a korábbi értéknek, és kedden 3,11 kanadai dolláron zárt.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Canada 3000