BMW: növekvő forgalom, csökkenő nyereség

Vágólapra másolva!
Az idei év harmadik negyedévében a német BMW autógyártó 9,8 százalékkal növelte forgalmát, amely így 8,2 milliárd eurót tett ki. A vállalat nettó 29 százalékkal csökkent 315 millió euróra, azonban így is meghaladja az elemzők által valószínűsített értéket. A profitcsökkenés ellenére a BMW részvényei keresettek voltak szerdán délben a frankfurti értéktőzsdén.  
Vágólapra másolva!

A német BMW az idei év harmadik negyedében tovább növelte forgalmát, miközben nyeresége csökkent. A profitcsökkenés mértéke azonban elmarad az elemzők várakozásától.

A müncheni központú konszern forgalma a harmadik negyedévben 8,2 milliárd euróra nőtt, 9,8 százalékkal meghaladva a tavalyi év harmadik negyedévében regisztrált értéket. A kiszállított kocsik száma 6,2 százalékkal 213 333-re nőtt. A társaság adózás előtti profitja - mindenekelőtt a modellváltás, az új Mini és a 7-e sorozat piaci bevezetése miatt - 4,9 százalékkal 567 millió euróra esett vissza. Elemzők egyébként átlagosan 474 millió euró adózás előtti profitot vártak.

A bajor autógyár harmadik negyedévi nettó profitja 29 százalékkal csökkent és 315 millió euró volt, az egy évvel korábbi 446 millió euró után. Az év első kilenc hónapjában a profit - elsősorban a veszteséges Rover eladása nyomán - 63,3 százalékkal 1,25 milliárd euróra emelkedett.

A BMW arra számít, hogy a kedvező üzletmenet a negyedik negyedévben is folytatódik, és a konszern eléri az idei évre tervezett, legalább 6 százalékos forgalomarányos nyereséget.

A profitcsökkenésről szóló bejelentés ellenére a BMW részvényei keresettek voltak szerdán a frankfurti értéktőzsdén, dél körül 36,03 euró volt a cég törzsrészvényeinek árfolyama, 3,45 százalékkal jobb a keddi zárónál.

(MTI)

Ajánlat:

BMW