Csökken a British Petrol profitja

Vágólapra másolva!
A BP olajtársaság profitja 20 százalékkal csökkent a harmadik negyedévben az olajárak és az amerikai gázárak csökkenése miatt, de az angol olajcvállalat még így is a legjobbak között volt a szektorban.
Vágólapra másolva!

A tiszta nyereség pótlási áron - tükrözve az aktuális olajárakat és kiszűrve az egyszeri tételeket - 3,049 milliárd dollár volt a harmadik negyedévben, a tavalyi harmadik negyedévi 3,796 milliárd dollár helyett - közölték a vállalatnál kedden. Elemzők 2,65-3,20 milliárd dollár közötti eredményt jósoltak. Hozzátették, hogy a teljesítménynövelő intézkedések célra tartanak, és az éves előrejelzéseket el fogják érni.

A második negyedéve csökkenő tényleges eredménnyel a BP, a nagyságra harmadik magán olajtársaság a világon, továbbra is a legnagyobb brit vállalat, a Nagy-Britanniában legnagyobb profittal.

Kedden délben a BP 5,65 font volt a londoni értéktőzsdén, 5 pennyvel drágább a hétfői zárónál. Közben az északi-tengeri Brent könnyűolaj decemberi szállításra hordónként 19,15 dollárnál tartott a londoni Nemzetközi Olajtőzsdén (IPE), 29 centtel elmaradva a hétfői zárótól. Reggel 19,46 dollár volt a legközelebbi határidő, miután hétfőn 19,44 dolláron zárt, 33 centtel olcsóbban, mint pénteken.

(MTI)

Ajánlat:

BP

Korábban:

Jó negyedévet zárt a BP
(2001. május 8.)