A legtöbb bank csökkenti lakáshitelei kamatát

Vágólapra másolva!
A növekvő állami támogatásnak köszönhetően november 1-től a legtöbb bank csökkenti támogatott lakáshitelei kamatát. A kormány - a korábbi elképzelés negatív visszhangja miatt - kedden döntött úgy, hogy a kiegészítő kamattámogatású, államilag támogatott hitelek 8 százalékos kamatának 6 százalékra csökkentését kiterjeszti a november 1-je előtt felvett kölcsönökre is.
Vágólapra másolva!

Az új lakások vásárlásához és építéséhez nyújtott hiteleket a Földhitel és Jelzálogbank 1,5 százalékos kezelési költség mellett 3,9 százalékos kamaton nyújtja november 1-től. A kezelési költség tartalmaz egy hitelfedezeti életbiztosítást is. Használt lakás vásárlásához, bővítéséhez és felújításhoz 8,5 százalékon nyújt kölcsönt az FHB.

A tavaly bevezetett Lakáshitel 2000 kiegészítő kamattámogatásos kölcsönnél az OTP Bank a kormányrendelet módosítása alapján 2 százalékos kamatmérséklést érvényesít. Az 1 százalékos kezelési költség nem változik, a jelenlegi 7 százalékos éves kamat azonban 5 százalékra csökken november 1-jétől.

A Kereskedelmi és Hitelbank az új lakásokra nyújtott kölcsönét 2 százalékos kezelési költség mellett 3 százalékos éves kamat megfizetése mellett kínálja a jövőben. A bank a közelmúltban kötött szerződés értelmében az FHB konstrukcióival azonos kamat mellett kínálja néhány hitelét. Bíró Péter a bank igazgatója úgy vélte, hogy az új termékből év végéig mintegy 2,5-3 milliárd forintot helyeznek ki.

A K and H a használt lakás vásárlásához nyújtott kölcsöne: 5 éves fix kamatozás esetén 8,5 százalék, míg az évente változó kamatozású konstrukció induló kamata 10,1 százalék lesz.

A Postabank is csatlakozik a kamatcsökkentéshez. A hitelintézet november elsejétől az eddigi évi 5,95 százalékról 2,75 százalékra mérsékli a kiegészítő kamattámogatásos lakáshiteleinek kamatát. A kezelési költség 1,75 százalék.

(MTI)

Ajánlat:

Ingatlanhitel
(az Üzleti Negyed rovata)