Az Alcatel további 10 ezer embert küld el

Vágólapra másolva!
A francia Alcatel újabb 10 ezer dolgozóját bocsátja el, így a korábban bejelentett 23 ezres leépítéssel együtt a teljes munkaerő 30 százalékát küldi el a vállalat. Az idei év harmadik negyedévében egyébként 558 millió eurós nettó veszteséget szenvedett el az Alcatel, az év egészére pedig 5 milliárd eurós veszteséggel számolnak.  
Vágólapra másolva!

A távközlési berendezéseket gyártó francia Alcatel közölte, hogy a korábban bejelentett 23 ezres leépítésen felül további 10 ezer dolgozó elbocsátását tervezi. Így a tervezett létszámcsökkentés a vállalat dolgozóinak 30 százalékát érinti - írja a BBC.

A bejelentés azt követően látott napvilágot, hogy az Alcatel nettó 558 millió eurós - mintegy 507 millió dolláros - veszteségről számolt be az idei év harmadik negyedévében, szemben az elemzők által várt 309 millió eurós veszteséggel és a tavalyi év hasonló időszakában elért 297 millió eurós nyereséggel. Az első kilenc hónapban elszenvedett veszteség így eléri a 3,5 milliárd eurót.

A vállalat várakozásai szerint a negyedik negyedévben hasonló mértékű veszteségre lehet számítani, az év egészére pedig 5 milliárd euró veszteséget várnak. A létszámleépítések és egyéb átszervezések költségei egyébként további 1,2 milliárd eurót tesznek ki.

(Üzletui Negyed)

Ajánlat:

Alcatel

Korábban:

Az Alcatel sem termel profitot
(2001. szeptember 5.)

Óriási veszteség és 20 ezres leépítés az Alcatelnél
(2001. július 26.)