A nemzetközi ingatlanbefektetők célországnak tekintik Magyarországot

Vágólapra másolva!
A Jones Lang LaSalle globális ingatlan-tanácsadó cég közelmúltban rendezett konferenciáján a résztvevő nagy nemzetközi kereskedelmi ingatlanbefektetők 59 százaléka nyilatkozott úgy, hogy biztosan vagy valószínűleg befektetne a Cseh Köztársaságban, Magyarországon, illetve Lengyelországban.
Vágólapra másolva!

Az október 11-én és 12-én Budapesten megrendezett Európai Ingatlanok - Gyors ütemű változás elnevezésű konferencián száz küldött vett részt. A meghívottak az európai kereskedelmi ingatlanokba befektető legnagyobb és legaktívabb osztrák, francia, német, holland, skandináv, brit és amerikai cégek - biztosítótársaságok, nyugdíjalapok, ingatlantársaságok, beruházók és befektetésialap-kezelők - voltak.

Egy elektronikus szavazórendszer segítségével megkérdezték a küldötteket, hogy a következő két évben befektetnének-e a három közép-európai országban. A megkérdezettek 26 százaléka "biztosan" , 33 százaléka "valószínűleg" és 28 százaléka "talán" választ adott.

Arra a kérdésre, hogy a befektetők melyik országban számítanak a legjobb megtérülésre a következő két évben, a küldöttek 32 százaléka a három közép-európai országot jelölte meg elsőként, jóval megelőzve a másodikként megjelölt Franciaországot (16 százalék) és a harmadikként megjelölt Spanyolországot (14 százalék).

Sven Lemmes, a Jones Lang LaSalle közép-európai befektetési üzletága budapesti irodájának vezetője elmondta: a nemzetközi befektetők e jelentős csoportja határozottan bízik a nagy közép-európai ingatlanpiacokban. Ezek a piacok gyorsan fejlődnek, és az erős gazdasági növekedés miatt jó megtérülést ígérnek. A nagy nyugat-európai piacok viszont most érkeztek el egy többéves időszak végéhez, amelyet a bérleti díjak növekedése és erős befektetési tevékenység jellemzett. Magyarország biztosan számíthat a befektetők fokozódó érdeklődésére - mondta az irodavezető.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Jones Lang LaSalle