Adószázalék szülői nyugdíj-kiegészítésre

Vágólapra másolva!
A Fidesz elnökségének kétnapos Telkiben rendezett ülését követő sajtótájékoztatón elhangzott: a párt elnöksége azt javasolja, hogy a személyi jövdelemadó bizonyos százalékát a szülők nyugdíj-kiegészítésére lehessen fordítani. Az még nem tisztázott, hogy csak nyugdíjra vagy pedig jövedelem-kiegészítésre is fel lehet-e majd ajánlani az összeget.
Vágólapra másolva!

A Fidesz elnöksége azt javasolja, hogy a személyi jövedelemadó (szja) bizonyos százalékát a gyermekek szüleiknek, illetve házastársuk szüleinek nyugdíj-kiegészítésére ajánlhassák fel - hangzott el a kormányzó párt kétnapos, Telkiben rendezett elnökségi ülése utáni sajtótájékoztatóján.

Pokorni Zoltán pártelnök a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: az elnökség arra kéri a kormányt, hogy a javaslat részleteit még ebben az esztendőben dolgozza ki. A politikus elképzelései szerint az indítvány közelebb hozza egymáshoz a generációkat, a szülőket érdekeltté teszi abban, hogy tovább taníttassák gyermekeiket.

Még nem tisztázott, hogy az szja bizonyos százalékát csak nyugdíjra vagy jövedelem-kiegészítésre is fel lehet-e majd ajánlani.

(MTI)