Egy fő részvényes is ellenzi a HP-Compaq fúziót

Vágólapra másolva!
A New York-i központú Matrix Asset Advisors, a Hewlett Packard és a Compaq egyik legnagyobb részvényese a két igazgatótanácsnak elküldött levelében kérte a testületeket, hogy vizsgálják felül a két óriás tervezett egyesülését. A Matrix befektetési igazgatója szerint az egyesült vállalat részvénye más technológiai papíroknál gyengébben szerepelhetnek, jelentős kockázatot okozva a tulajdonosoknak. 
Vágólapra másolva!

A Hewlett Packard és a Compaq egyik legnagyobb részvényese levelet küldött a társaságok igazgatótanácsának, arra kérve a két testületet, hogy vizsgálják felül a Hewlett Packard és a Compaq 25 milliárd dolláros fúzióját - írja a CNNmoney.

A New York-i központú Matrix Asset Advisors bejelentette, hogy a Hewlett Packardban 531 675 darab részvényt, a Compaq-ban pedig 826 846 darab részvényt birtokol, és az egyesülés ellen fog szavazni - tudósít a Wall Street Journal.

A Matrix befektetési igazgatója, David Katz elmondta, hogy a cég nem akarja befolyásolni a többi részvényest, csupán nyilvánosságra kívánták hozni álláspontjukat - írja a WSJ. Katz kijelentette, hogy cége a HP-Compaq fúzió létrejöttétől függetlenül nem fogja eladni részvényeit, csak azért mert azok jelenleg alulértékeltek. Az igazgató szerint a két vállalat egyesítése jelentős kockázatokat jelentene, és ennek eredményeként az egyesült cég részvénye gyengébben szerepelhet más technológiai papíroknál.

A fúzió szeptember 3-i bejelentését követően mindkét vállalat részvényeinek árfolyama zuhanni kezdett, mert sok részvényes eladta papírjait. A Hewlett Packard részvények 23 centet vesztettek értékükből, és 18,12 dolláron zártak, a Compaq papírok árfolyama pedig 12 centtel csökkent és 9,80 dolláron zárt a hétfői kereskedési napon a New York-i értéktőzsdén.

(Üzleti Negyed)

Matrix Asset

Korábban:

Előremenekülés: HP-Compaq fúzió
(2001. szeptember 4.)