Amerika támogatja az orosz WTO-tagságot

Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államok kész aktívan közreműködni abban, hogy Oroszország csatlakozzon a Kereskedelmi Világszervezethez, a WTO-hoz - közölte Donald Evans amerikai kereskedelmi miniszter German Gref orosz gazdaságfejlesztési miniszterrel folytatott hétfői moszkvai megbeszélése után.
Vágólapra másolva!

Az amerikai miniszter találkozott az orosz fővárosban tevékenykedő amerikai üzletemberekkel is. A megbeszélésekből azt a tanulságot vonta le, hogy a jelenlegi időszak "rendkívül kedvező" az oroszországi tőkebefektetések szempontjából. Evans külön méltatta Vlagyimir Putyin orosz elnök elkötelezettségét a piacgazdasági reformok mellett.

German Gref a találkozó után kifejtette: Oroszország mindent megtesz annak érdekében, hogy a lehető legkedvezőbb klímát teremtse meg a külföldi tőke-befeketések számára. A miniszterelnök-helyettesi rangú gazdaságpolitikus "elvi fontosságúnak" nevezte az amerikai tőke érdeklődését Oroszország iránt.

Az orosz WTO-csatlakozás az egyik kulcskérdése volt a közelmúltban lezajlott brüsszeli Oroszország-Európai Unió csúcstalálkozónak is. Moszkva reményei szerint már jövőre megszülethet a kedvező döntés arról, hogy Oroszország a WTO teljes jogú tagjává váljon.

(MTI)

Ajánlat:

WTO

Korábban:

Kína és Tajvan is a WTO tagja lesz
(2001. szeptember 18.)