Újabb jelentős benzinár-csökkentés

Vágólapra másolva!
A Mol Rt. bejelentette, hogy október 3-án, szerdán 0 órától literenként 4 forinttal csökkenti a motorbenzin árát. Az újabb csökkentést a Mol a kőolaj világpiaci árának mérséklődésével, és a motorbenzin jegyzésárára gyakorolt hatásával indokolta. A gázolaj és az autógáz ára nem változik.
Vágólapra másolva!

A nemzetközi kőolajpiacokon folytatódó motorbenzin jegyzésár-esésre reagálva a Mol Rt. október 3-án, szerdán 0 órától literenként további 4 forinttal csökkenti a motorbenzin árát. A gázolaj és az autógáz ára nem változik. Az egy hét alatt végrehajtott motorbenzin-árcsökkentések mértéke így már literenként 9 forintot ér el.

Az elmúlt hét első felében a világgazdasági recessziótól való aggodalom miatt tovább csökkent a kőolaj ára, aminek hatása a motorbenzin jegyzésárakban azonnal jelentkezett. Az ár mérséklődésének további oka, hogy az amerikai benzinfogyasztás csökkenése következtében jelentősen visszaesett az európai térségből származó import mennyisége. Emiatt az európai kőolajtermék kereskedelmi központokban tovább folytatódott a jegyzésárak mérséklődése.

A Mol Rt. a legutóbbi piaci fejleményekre a motorbenzin hazai fogyasztói árának további azonnali csökkentésével reagál.

A nemzetközi kőolaj- és kőolajtermék piacokra továbbra is nagyfokú bizonytalanság jellemző, emiatt rövidtávon számottevő mértékű árváltozások lehetségesek.

A nagykereskedelmi árak csökkenése következtében a 2001. október 3. 0 órától érvényes fogyasztói árak az alábbiak:

EN 91 ólmozatlan benzin 217,50 Ft/l

EN 91 keverék benzin 220,50 Ft/l

ESZ 95 ólmozatlan benzin 220,50 Ft/l

ESZ 98 ólmozatlan benzin 229,50 Ft/l

Diesel gázolaj 207,00 Ft/l

Autógáz 130,00 Ft/l

Az egyes Mol-töltőállomások, illetve a más olajtársaságok által alkalmazott kútárak a Mol "listaártól" eltérhetnek.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Mol Rt.