A Boeing 20 új gépre kapott megrendelést

Vágólapra másolva!
A repülőgépipart és a légiközlekedést súlytó világméretű válság ellenére a Boeing bejelentette, hogy 11 darab 737-es és 9 darab 767-es utasszállító szállítására kapott megrendelést. A vállalat nem közölte a vevő vagy vevők kilétét. A rendelések miatt az idei évben is nyereséges maradhat a Seattle-i központú vállalatóriás - mondta Phil Condit, a Boeing elnök-vezérigazgatója.
Vágólapra másolva!

A Boeing kedden bejelentette, hogy 20 repülőgép leszállítására kapott megbízást egy ismeretlen vevőtől, amely listaáron 1 milliárd dolláros ügyletet jelent - írj a CNNfn.

A Seattle-i központú vállalat közölte, hogy 11 darab 737-es és 9 darab 767-es utasszállítót rendeltek meg a gyártól, azonban a vevő vagy vevők kilétét nem tették közzé. A Boeing arról sem nyilatkozott, hogy vajon a vevő bérbe veszi, vagy megvásárolja a gépeket. A mostani rendelésekkel együtt az idei évben eddig 232 repülőgépet rendeltek a Boeingtől.

A Boeing a 737-es család négy típusát darabonként 55 millió dollárért kínálja, míg a 767-os típus 120 millió dollárba kerül. A gyár megrendelői általában a listaárakhoz képest jelentős kedvezményeket kapnak.

Phil Condit, a Boeing elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy az új rendeléseknek köszönhetően a vállalat nyereséges maradhat, a két héttel ezelőtti terrortámadások nyomán, a repülőgépek iránt bekövetkezett keresletcsökkenés ellenére.

A múlt héten egyébként a Boeing 30 ezer fős létszámcsökkentést jelentett be a szeptember 11-i események miatt. A vállalat azt is közzétette, hogy 2001-es és 2002-es szállításai nagy valószínűséggel elmaradnak az előzetes várakozásoktól, sőt a csökkenés 2003-ban is folytatódhat. A cég jövőre mintegy 400 repülőgép szállítását tervezi, a korábban becsült 510-520 helyett.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Boeing

Korábban:

Tömeges elbocsátást jelentett be a Boeing
(2001. szeptember 19.)