A Credit Suisse papírjai a NYSE-n

Vágólapra másolva!
Az erős amerikai bessz ellenére nem tér el szándékától az egyik legnagyobb svájci bank, a Credit Suisse. A bank papírjait a keddi kereskedési napon vezetik be a New York-i tőzsdére (NYSE), ahol azonnal megkezdődik a kereskedés a társaság részvényeivel.
Vágólapra másolva!

A NYSE iránti csökkenő bizalmat növelheti, hogy a nagyságra második svájci bank, a Credit Suisse a keddi tőzsdenyitáskor bejegyezteti magát az amerikai tőzsdén. A bejegyzést követően már kereskedni lehet a Credit Suisse papírjaival.

A bank közleménye szerint mindig is szeptember 25-re tervezték a tőzsdei bevezetést. Nem láttak okot a menetrend megváltoztatására. Az elmúlt két hétben a Wall Streeten mindenki nagy eltökéltségről tett tanúságot. A bank is ennek szellemében lép előre - mondta Lucas Mühlemann, a Credit Suisse elnöke.

A Credit Suisse az első nem amerikai nagybank, amely a szeptember 11-i sajnálatos események óta bejegyezteti magát a tőzsdén. Befektetési bankja, a CSFB az egyik legnagyobb a Wall Streeten. A Credit Suisse ezzel megelőzte a Deutsche Bankot, amely hétfőn ugyancsak megerősítette szándékát részvénye New York-i bevezetésére.

A legnagyobb svájci bank, a UBS és a Credit Suisse New York-i intézményei (melyek nem estek áldozatul a terrortámadásoknak) összesen 10 millió svájci frankot kínáltak fel mentésre és újjáépítésre. Korábban az amerikai hatóságok erősen szorongatták a svájci pénzintézeteket a pénzmosásnak szerintük kedvező banktitok miatt. A második világháborús német rablott arany átvétele és az üldöztetésben odaveszett emberek vagyonának visszatartása miatt is érték a bankot bírálatok.

(MTI)