Az Alcatel sem termel profitot

Vágólapra másolva!
Tekintettel a piaci feltételekre, az Alcatel francia telekommunikációs cégnek nem lesz működési nyeresége az idén annak ellenére, hogy júliusban még biztos profitot ígértek. A bejelentés következtében a börzén 11 százaléknyit esett a cég papírjainak árfolyama.
Vágólapra másolva!

Az Alcatel, Európa negyedik legnagyobb készülékgyártó cége nem lesz képes a tervezett éves profit teljesítésére. Serge Tchuruk, a francia cég vezérigazgatója szerdán elmondta, hogy a jelen piaci feltételek mellett a cég nem lesz nyereséges. A szektor másik kedvezőtlen előrejelzése a Merrill Lynch elemzőitől ered: a befektetési bank szerint a mobiltelefonok kereslete először a jövő évben esni fog.

A bejelentésekre a tőzsde azonnal reagált. Az Alcatel papírjainak értéke percek alatt 11 százaléknyit zuhant. Hasonló profitfigyelmeztetésre a vállalat utoljára 1998-ban szánta rá magát. Akkor a papírok zuhanása negyven százalékos árveszteséget eredményezett.

A bejelentés előzménye a második negyedév veszteséges gazdálkodása volt, holott 2000-ben a nyereség több százmillió euró volt. Az ilyen bejelentések a távközlési szektorban egyre gyakoribbak, így a piac nagyon érzékenyen reagál a terület híreire.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Alcatel

Korábban:

Recesszióra számít az Ericsson

Újabb leépítés a Marconinál