Elmarad a Belgacom KPN fúzió

Vágólapra másolva!
A hágai KPN NV közleményben adta hírül, hogy megszakította egyesülésről szóló tárgyalásait a Belgacommal. A KPN Telecom több mint húsz százalékot zuhant a hírre az amsterdami értéktőzsdén, majd röviddel ezt követően emelkedni kezdett a cég részvényeinek értéke.
Vágólapra másolva!

Az egyesülés sokat segített volna a KPN-nek hatalmas adóssága kezelésében - már az is növelte volna hitelképességét, hogy a nagyobb cégben csökkent volna az adósság/vagyon arány -, és a legnagyobb Benelux-államokbeli távközlési csoport jött volna létre, évi 17-18 milliárd eurós forgalommal.

A KPN közleménye szerint a tárgyalások barátságosak és építőek voltak, a jelenlegi piaci környezet azonban nem megfelelő egy ilyen lépésre. A Belgacom részéről elhangzott, hogy a tárgyalások mostani megszakítása nem jelenti a fúziós törekvések megszűnését, a cég továbbra is érdekelt egy páneurópai strtatégiai szövetség létrehozásában.

A holland kormány a KPN részvényeinek 34,7 százalékát birtokolja, míg a Belgacom 51 százaléka van belga állami tulajdonban. A KPN-nél az utóbbi időben gyakran ismételgették, hogy minden lehetőséget megvizsgálnak a tavalyi harmadik generációs koncessziós pályázatok miatt keletkezett 23 milliárd eurós adósság csökkentése érdekében. A KPN hitelbesorolása az összes egykori európai távközlési monopólium közül a legalacsonyabb.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat: