Nyomozást indítottak a Vodafone Mannesmann-vásárlása ügyében

Vágólapra másolva!
Az elmúlt év egyik sikeresen végződött ellenséges vállalat-felvásárlása ügyében nyomoz a düsseldorfi ügyészség. A nyomozást korábban a Mannesmann vezérkarának juttatott végkielégítések miatt indították, az ügyészség gyanúja szerint azonban további - a sikeres akvizíciót elősegítő - márka tízmilliók kerülhettek részben jogosulatlanul a Mannesmann akkori vezetőihez.
Vágólapra másolva!

A düsseldorfi ügyészség hétfői határozatával tízre emelkedett azon vezetők száma, akik ellen nyomozást indítottak, immáron a Vodafone Mannesmann-vásárlásával összefüggésben. A gyanúba keveredett vezetők között van Chris Gent Vodafone-elnök, Klaus Esser, a Mannesmann korábbi elnöke, Josef Ackermann, a Deutsche Bank elnökségének a tagja, valamint a német konszern vezérkarának volt tagjai.

Az ügyészség indoklása szerint a nyomozás kiterjesztésére azért volt szükség, mert már nem csupán a nagy összegű végkielégítésekhez hozzájutó, hanem az azokat - pozíciójuknál fogva - megállapító vezetőket is vizsgálják, valamint feltételezik, hogy az óriás kifizetések összefüggésben lehettek a Vodafone ellenséges felvásárlási próbálkozásának sikerében. A Mannesmann vezetősége összesen 120 millió márkát (körülbelül 7,5 milliárd forint) vehetett fel különböző jogcímeken, amelyből 32 millió márkát az akkori elnöknek prémiumként fizettek ki.

A Vodafone 2000 februárjában hónapokig tartó harc után, 180 milliárd eurós rekordáron nyelte le és verte szét a Mannesmann konszernt - írta hétfői számában a Handelsblatt.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Vodafone

Mannesmann