<P class="MsoNormal">A Motorola szoftverfejlesztő központot ígér a Tetra-megrendelés esetén

Vágólapra másolva!
A Motorola semmilyen megállapodást nem kötött a Magyar Postával, ám bármikor képes a készenléti Tetra-rendszer szállítására - közölte Galambos József, a Motorola Magyarország projektmenedzsere szerdán, Budapesten. A Galambos által vázolt rendszer kiépítése 20-30 milliárdba kerülne, a Magyar Posta 51 milliárdot kap a terv megvalósítására.
Vágólapra másolva!

Galambos József kifejtette: a Motorola érdeke az, hogy nyilvános, vitathatatlan és mindenki számára megkérdőjelezhetetlen formában nyerje el a Tetra-rendszer kiépítésére szóló megrendelést. A társaság tudomása szerint a Magyar Posta több szállítóval is tárgyal, és a Motorolával is többször folytattak megbeszéléseket.

Ha a rendszer lefedettsége 90-95 százalékos lenne, átlagos adatforgalmat bonyolítana, és mintegy 50-60 ezer fő venné igénybe, akkor egy ilyen rendszer kiépítése 20-30 milliárd forintba kerülne. Ebbe az összegbe beleértendők azok a végfelhasználói készülékek is, amelyekkel például a rendőrség, a tűzoltóság és a mentők emberei kommunikálnának egymással - mondta Galambos.

A Motorola igérete szerint, ha ők nyerik el a Tetra-megrendelést, szoftverfejlesztő központot hoznak létre Magyarországon, melynek a felállítását már ebben az évben elkezdenék. A központban 3-4 éven belül összesen 250-350 szoftverfejlesztőt alkalmaznának - hangzott el a sajtótájékoztatón.

(MTI)

Ajánlat:

Motorola

Magyar Posta

Korábban:

A Magyar Posta építheti ki a Tetra-rendszert
(2001. június 26.)

Az Antenna Hungária is közreműködik a Tetra kiépítésében
(2001. július 10.)

A MATÁV megállapodott a Magyar Postával a Tetra-szolgáltatásról
(2001. május 4.)