Külföldön nem értékesebb a konvertibilis forint

Vágólapra másolva!
Egyelőre nem sok változást hozott a magyar turistáknak a forint konvertibilitása: a magyar fizetőeszközt továbbra sem, vagy csak elképesztően rossz árfolyamon váltják, így nem árt megtervezni, miként fizetünk majd külföldön - írja hétfői számában a Világgazdaság. Az összeállításból kiderül: a valutakivitelnek és a bankkártyák-használatnak is vannak előnyös és előnytelen oldalai.
Vágólapra másolva!

A lap által készített körképből kiderült például, hogy az M and M Exclusive Tours Budapesten 37,95 forintért kínálja a horvát kunát, miközben ugyanennek a cégnek pécsi váltóhelyén már 36,20-ért is beszerezhető. Ugyanakkor a szakemberek figyelmeztetnek arra, hogy a túlkínálat nagyon hamar elolvadhat, s ebben az esetben itt lehet a legdrágábban pénzt váltani.

Görögország januártól az euróövezet része, ami azt jelenti, hogy fix árfolyamon (1 euró 340,75 drachma) cserélik be a többi euróövezeti valutát. Németh Ákos, az ITDH athéni kirendeltségének vezetője szerint a fix árfolyamhoz előzetesen jól kalkulálható, maximum 1 százalékos kezelési költséggel kell számolni, miközben a dollár árfolyama, bár kezelési költség nélkül váltják, akár napokon belül 8-10 drachmával változhat.

(MTI)

Ajánlat:

Pénzváltó
(az Üzleti Negyed szolgáltatása)