Inkább eladná francia boltjait a Marks and Spencer

Vágólapra másolva!
Elhalasztotta 18 franciaországi üzletének bezárását a brit Marks and Spencer áruházlánc, és inkább megpróbálkozik azok eladásával. A kontinentális Európa más országaiban működő, összesen húsz további bolt felszámolásának tervei azonban nem változtak - közölte a cég.
Vágólapra másolva!

A Marks and Spencer március végén jelentette be, hogy egész Európában érintő átszervezési és leépítési kampánya keretében Franciaországban is felszámol. A francia részleg vezetője most bejelentette, hogy a franciaországi bolthálózat egyelőre marad, legalábbis addig, amíg nem sikerül olyan vevőt találni, aki megtartja az üzleteket és garantálja az összes alkalmazott további foglalkoztatását.

A megváltozott tervek valószínűleg annak köszönhetőek, hogy a márciusi bejelentést követően 1700 francia M and S alkalmazott tüntetett Londonban, és a francia kormány is rosszallását fejezte ki az üggyel kapcsolatban.

A francia vezető ugyanakkor hozzátette, hogy a Marks and Spencer 12 hónapon belül mindenképpen kivonul a francia piacról, akár sikerül addig befektetőt találni, akár nem. A cég szóvivője azt állítja, hogy több érdeklődő is akad a francia bolthálózatra.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat: