Jelentősen csökkent a Eurotunnel vesztesége

Vágólapra másolva!
A Nagy-Britanniát és Franciaországot összekötő csatorna-alagút üzemeltetője, a Eurotunnel az idei év első felében 557 millió frankra csökkentette veszteségét, a tavalyi év első hat hónapjában mért 729 millió frankhoz képest. Az első félév utasforgalmát erősen befolyásolta ugyanakkor a száj- és körömfájás-járvány, amelynek következtében a teherfuvarozásból és a személygépkocsi-szállításból származó bevételek is elmaradtak a várakozásoktól.
Vágólapra másolva!

Jelentősen lefaragott veszteségéből a Eurotunnel, a Nagy-Britanniát és Franciaországot összekötő csatorna-alagút üzemeltetője. A cég az év első hat hónapjában 557 millió frankra - mintegy 84,9 millió euróra - mérsékelte veszteségét, a tavalyi év hasonló időszakában elért 729 millió francia frankról.

A cég hétfőn megerősítette korábbi előrejelzését, miszerint a beruházások után a rendszeres tevékenységből eredő pénzforgalom már fedezi a 2002-es pénzügyi ráfordításokat.

Áprilisban a Eurotunnel bejelentette, hogy a száj- és körömfájás járvány negatív hatásai érezhetőek voltak az utasforgalom visszaesésében - írja a BBC. Ennek következtében az autószállításból származó bevételek elmaradtak a várakozásoktól, mivel ezen a területen 9 százalékos forgalomcsökkenést regisztráltak. A teherfuvarozásból származó bevételek 9 százalékkal növekedtek ugyan, ám ez is elmaradt az előzetesen valószínűsített értéktől.

A Eurotunnel egyébként segítséget kért a francia és a brit kormánytól illegális bevándorlók kiszűrésére. A közlekedési vállalat az év kezdete óta 3 millió fontot költött biztonsági berendezésekre, és ennek következtében csak egy maroknyi potyautas próbált bejutni Nagy-Britanniába. A brit kormány egyébként megfenyegette a Eurotunnelt, hogy minden egyes illegális bevándorló után 2000 fontos bírság megfizetésére kötelezi a céget, amennyiben számukat nem sikerül visszaszorítani.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Eurotunnel