Mérlegen a vonzó munkahelyek

Vágólapra másolva!
Az Inside Consulting hamarosan átfogó kutatási programot indít, hogy kiderítse, melyik munkahely a legvonzóbb Magyarországon - jelentette be Szelecki Zsolt ügyvezető igazgató. Elmondta: manapság nagyon kevés vállalat foglalkozik tudatosan azzal, hogy megtudja alkalmazottai mennyire elégedettek munkaadójukkal. Pedig tapasztalatok bizonyítják, hogy ez létfontosságú a cég hírneve, ismertsége, vagy éppen nyeresége szempontjából.
Vágólapra másolva!

Az amerikai humántanácsadással foglalkozó Hewitt Associates a világ számos országában végzi el évente ezt a vizsgálatot, idén Közép-Európában elsőként hazánkban. Ennek a cégnek a magyarországi képviselője az Inside Consulting. A kutatásokból minden kiderül: a részvevő vállalatok valós képet kaphatnak az üzleti eredményesség lényegi eleméről - munkaadói teljesítményükről. De megtudhatják egyebek mellett, hogy dolgozóik mennyire elégedettek feladataikkal, jövedelmükkel, a cég által biztosított karrierlehetőségekkel és munkakörnyezetükkel. Az is kiderül, hogy a társaságok hogyan tolerálják munkavállalóiknál a hétköznapi viseletet, támogatják-e az étkezést, milyen szórakozási, utazási lehetőségeket biztosítanak dolgozóik számára, illetve hogyan alakulnak a legjobbaknál a felsővezetők és az alkalmazottak fizetése.


A tájékoztatón az is elhangzott, hogy mintegy 50 hazai vállalatnál végzik majd el a felméréseket, amelyeket várhatóan már októberben ki is értékelnek. A top 10 vállalat nevét, illetve a kutatásokból levonható általános következtetéseket az egyik gazdasági hetilapban is publikálni fogják. A programban részvevő vállalatok saját eredményeiket félmillió forintért vásárolhatják meg.

Szilágyi Béla

(Magyar Hírlap)