Jogi huzavona a Sacher-torta körül

Vágólapra másolva!
A Sacher-torta feltalálójáról elnevezett bécsi Sacher Hotel beperelte a saját sütemény-verzióját az interneten kínáló sachercake.com-ot. A keresettel csupán az a gond, hogy a tortát Sacher néven Bécs és a világ számos cukrászdája árulja.
Vágólapra másolva!

Az ügyet perre vivő bécsi Hotel Sachert 1876-ban alapította Eduard Sacher, aki a neves édességet tizenhat évesen feltaláló Frank Sacher fia volt. A hotel cukrászata a mai napig egyedüliként jogosult az 1832-ben kitalált édesség eredeti csoki-pecsétjének használatára.

A bécsi nyalánkság receptjét egyébként a mai napig szigorú titok övezi, egyedül a cukrászat éves alapanyag felhasználásából lehet a pontos összetételre következtetni. Az eredetihez évente 1 millió tojást, 70 tonna cukrot, 60 tonna csokoládét, 35 tonna sárgabarackízt, 25 tonna vajat és 30 tonna lisztet használnak fel.

Az alperes azzal védekezik, hogy honlapján egyértelműen kijelenti: semmi köze az eredeti Sachert gyártó hotelhez. Ráadásul, az interneten felkínált torta néhány dollárral drágábban kelleti magát, mint eredeti, bécsi társa.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat: