A kormány 800 milliót fordít önkormányzati honlapok támogatására

Vágólapra másolva!
A kormány hétfői ülését követő sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a kormányzat egy év alatt 80 milliárd forintot fordít informatikai fejlesztésekre, továbbá , hogy a kabinet ez év novemberében önkormányzati honlapok támogatására 800 millió forintos pályázatot ír ki. Stumpf István kancelláriaminiszter elmondta, hogy a kormány 2002 februárjáig újabb 500 iskolát szeretne bekapcsolni az Írisz-Sulinet programba.
Vágólapra másolva!

Stumpf István kancelláriaminiszter a kormány hétfői ülését követően elmondta, hogy a kabinet áttekintette az információs társadalom stratégiájának megvalósításában elért eredményeket. Elmondta, hogy a kormány jelentős előrelépésnek minősítette az Írisz-Sulinet programban elért eredményeket. Elhangzott: 2002 februárjáig újabb 500 iskolát kívánnak a rendszerbe bekapcsolni.

Stumpf István rámutatott, hogy egy év alatt a kormányzat körülbelül 80 milliárd forintot költ informatikai fejlesztésekre. Bejelentette: a kabinet ősszel fel szeretne állítani egy 3 milliárd forintos kockázati tőkealapot az informatikai ágazat induló kis- és középvállalkozásai támogatására. Ugyancsak 3 milliárd forint értékben kíván a kormány hozzájárulni a köztisztviselők és a pedagógusok kedvezményes számítógép-vásárlásához.

A kabinet 2001 novemberében az önkormányzati portál és a honlapok támogatására 800 millió forintos pályázatot ír ki. Az információs társadalom kiépítésében részt vevő civil szervezetek közül mintegy tízezren jelentkeztek a kormány idén májusban meghirdetett 1,6 milliárd forintos pályázatára.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat: