A Comcast 58 milliárd dollárt kínál az AT&T kábel-részlegéért

Vágólapra másolva!
A harmadik legnagyobb amerikai kábeltévé társaság, a Comcast 58 milliárd dollár értékű ajánlatot tett az AT&T szélessávú kábelszolgáltató részlegére - adta hírül hétfőn a Bloomberg hírügynökség. Az ajánlat elfogadása esetén a Comcast a legnagyobb piaci szereplővé válna: 22 millió előfizetőjével a piac harmadát birtokolná.
Vágólapra másolva!

Brian Roberts, a Comcast elnöke levélben sürgette C. Michael Armstrongot, az AT&T elnökét, hogy fogadja el cége összesen 58 milliárd dolláros ajánlatát, amely részben részvénycserét, részben adósság-átvállalást tartalmaz. Roberts szerint az AT&T részvényesei az ajánlat elfogadásával jobban járnának, mintha a társaság szélessávú kábelszolgáltató részlegét leválasztanák az anyacégről. A levélből kiderül: a két cég már hónapok óta tárgyal az ügyletről.

Az AT&T szóvivője a Bloombergnek azt mondta, hogy a vállalat egyelőre nem tervezi a részleg eladását, de a Comcast ajánlatát értékelni fogják.

Az ajánlat elfogadása esetén a Comcast lenne a legnagyobb amerikai szélessávú távközlési vállalata: a piac harmadát birtokolná mintegy 22 millió előfizetővel.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat: