Anglia a legnépszerűbb repülős úticél

Vágólapra másolva!
A British Airways és Az Utazó magazin megbízásából a Sonda Ipsos felmérést készített a légiközlekedés utazási szokásainkban betöltött szerepéről, a magas jövedelemmel rendelkező, valamint az üzleti utazók körében. A felmérésből kiderül, hogy a megkérdezett utazók egyre rendszeresebben és egyre fiatalabb kortól utaznak repülőn, és legtöbbször Angliát választják uticélul.
Vágólapra másolva!

A Sonda Ipsos felmérésből kiderül, hogy a megkérdezettek 83 százaléka utazott már repülővel, míg két évvel ezelőtt ez az arány csak 63 százalék volt. A válaszadók 45 százaléka az elmúlt év során három vagy annál több alkalommal utazott külföldre repülőgéppel.

A megkérdezett férfiak 75 százaléka már több alkalommal repült, míg a nők setében ez az arány csak 52 százalék. A férfiak 9, a nők 23 százaléka válaszolta, hogy még egyszer sem utazott repülővel. Mindkét nemre elmondható ugyanakkor, hogy az első repülőút időpontja az életkor egyre korábbi szakaszára tevődik, a válaszadók átlagosan 20 éves korban használták először ezt a közlekedési eszközt.

A legnépszerűbb célpont változatlanul Európa és Észak-Amerika mind az üzleti, mind pedig a magánjellegű utazások tekintetében. Ez utóbbi kategóriában a megkérdezettek 62 százaléka utazik repülővel Európába. A legtöbbet látogatott európai ország meglepetésre Anglia. A szigetországba a megkérdezettek 31 százaléka, Görögországba 16 százaléka, Franciaországba 11 százaléka, Németországba pedig 10 százaléka utazik repülőn. Anglia elsősége azzal magyarázható, hogy ide elsősorban üzleti céllal, illetve az ország kulturális vonzereje miatt utaznak honfitársaink, míg Görögország második helye a népszerű üdülőhelyeknek köszönhető.

A felmérésből kitűnik, hogy az utazók döntési szempontjait a légiközlekedés gyorsasága 90 százalékban, kényelme 53 százalékban és biztonsága 13 százalékban befolyásolta. A megkérdezettek 12 százaléka válaszolt úgy, hogy a járatinformációkról vagy különféle akciókról az interneten tájékozódik, két évvel ezelőtt ez az arány még elenyészően kicsi volt.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

British Airways