Budapest még mindig a legolcsóbb városok között

Vágólapra másolva!
A világ 133 nagyvárosának árait összehasonlító elemzés szerint Budapest a kilencedik hátulról, vagyis a legolcsóbbak között található. A budapestinél alacsonyabb árakkal már csak néhány indiai metropolisban - Bombayben és Új-Delhiben - vagy Kelet-Európán belül Bukarestben és Belgrádban találkozhatunk. A tíz legdrágább nagyvárosból öt az ázsiai kontinensen található, a legnagyobb költségekkel továbbra is a Tokióba, az Oszakába vagy a Hongkongba látogató utas számolhat.
Vágólapra másolva!

Az Economic Intelligence Unit (EIU) által készített felmérés tanulságai szerint a spórolni vágyó turistáknak érdemes elkerülniük Ázsiát, azon belül is legfőképpen Japánt. A szigetország fővárosa a második, míg Oszaka a világ legdrágább városa, de az élmezőny további részében is több japán nagyváros található.

A New York-i 100-as alapindex alapján számítva Hongkong 116 ponttal a harmadik legköltségesebb tartózkodási hely, melyet Gabon fővárosa, az óceánparti Libreville követ 105 ponttal. A rangsorban a hetedik helyet elfoglaló New York 100-as mércéjét a fentebb említetteken kívül a két legdrágább európai város, Oslo és London múlja felül, őket követi Zürich, Szingapúr, Tajpej és Tel-Aviv. Az eurózóna városai közül egy párizsi tartózkodás emésztheti föl leginkább a nyaralásra szánt összeget - állítja az EIU, az élmezőny további európai városai pedig: Genova és Koppenhága.

Az olcsóbb úti célok közül Budapestet és Isztambult emeli ki az EIU-elemzés, de viszonylagos olcsóságával kitűnik a mezőnyből Lisszabon (81. helyezés), valamint a középmezőnyből, hatvanhatodikként Róma is. Az olcsóságukkal a sereghajtók csoportjába Budapest mellett Új-Delhi, Bombay, Teherán, Karacsi, Tripoli, Bukarest, Belgrád, Johannesburg és Harare került.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat: