Nőhetne a lakáshitelek kamattámogatása

Vágólapra másolva!
Nyolc helyett hatszázalékosra lehetne csökkenteni az államilag támogatott lakáshitelek kamatát anélkül, hogy ez jelentős többletterhet jelentene az államnak - mondta az OTP ügyvezető igazgatója egy szerdai konferencián. A tanácskozáson a Világgazdaság beszámolója szerint elhangzott, hogy a kedvezményes hiteleket elsősorban a középkorú, jó anyagi helyzetben lévő családok veszik igénybe.
Vágólapra másolva!

A jelenlegi nyolc helyett a hat százalékos kamattal kínálhatná az állam az új lakás vásárlásához vagy építéséhez igénybe vehető kedvezményes hiteleket - mondta Oszlányi Zsolt, az OTP ügyvezető igazgatója szerdán a Magyar Lakásépítők Országos Szövetségének konferenciáján. Oszlányi úgy vélte, hogy a jelenleg 210 milliárd forintos hitelállomány így 30 százalékkal bővülne. Az intézkedés a költségvetés terheit sem növelné jelentősen, mert az ügyvezető igazgató szerint ez annyi kiadást jelentene, mint amennyit a lakásépítések után visszaigényelt, legfeljebb 400 ezer forintos áfára kifizet az állam.

A tanácskozáson Hegedűs József, a Városkutatás Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: ezt a lakáshitelfajtát elsősorban a módosabb, 40-50 éves korosztályhoz tatozók veszik igénybe.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

OTP

Széchenyi Terv - Lakásprogram
(az Üzleti Negyed összeállítása)