Majdnem megduplázódott a mobiltelefonok száma egy év alatt

Vágólapra másolva!
Majdnem megduplázódott a mobiltelefonok száma egy év alatt. A háztartások 43 százalékában ugyanis összesen 3,5 millió készüléket használtak idén március-áprilisban. Az érintett háztartásokban átlagosan 2,16 mobil telefont használnak idén, míg a múlt év hasonló időszakában a háztartások 24 százaléka csupán 1,9 millió mobiltelefonnal rendelkezett.
Vágólapra másolva!

A GfK Piackutató Intézet legutóbbi, 15 éves és idősebb felnőtt lakosságot vizsgáló kutatása szerint a vállalkozó vagy cégtulajdonos háztartásfők családjának zömében, de a szellemi szabadfoglalkozásúak és alkalmazott diplomások családjainak többségében is található mobiltelefon.

A háztartás havi nettó jövedelme szerint a 90 000 forintnál kevesebbel rendelkezők alulreprezentáltak a mobil telefon szempontjából. A nagyobb jövedelműeknél már meghaladja az átlagot az ellátottság mutatója. A havi 150 000 forintnál nagyobb jövedelmű háztartások legalább kétharmadában használnak mobil készüléket.

Településnagyság szerint a 20 ezer lakosúnál kisebb falvak vagy városok alulreprezentáltak mobilhasználatban, az ennél nagyobb városokban lévő háztartások többsége viszont rendelkezik mobiltelefonnal. Kivétel ez alól Budapest, ahol ez az arány még csak 47 százalék.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat: