Csökkenti lakáshitel-kamatait az FHB

Vágólapra másolva!
Csökkenti az évente változó kamatozású lakáshiteleinek és a szabad felhasználású általános jelzálog-hiteleinek kamatát a Földhitel- és Jelzálogbank Rt. június 1-jén - tette közzé a pénzintézet pénteken.
Vágólapra másolva!

A használt lakás vásárlására, bővítésére és korszerűsítésére felvehető évente változó, államilag támogatott lakáshitelek kamata 12,8 százalékról 12,7 százalékra csökken, míg az ötévente változó kamatozású hiteleknél továbbra is 10,9 százalékos hitellel juthatnak az ügyfelek kölcsönhöz. Új lakás vásárlása és építése esetén 6,2 százalékos kamat terheli a hiteleket.

A nem támogatott, szabadon felhasználható jelzálog-hitelek esetében az ötévente változású kölcsön kamatát 15,5 százalékról 14,9 százalékra, az évente változó kamatozású kölcsönét pedig 16,8 százalékról 16,5 százalékra csökkenti az FHB.

A pénzintézet tájékoztatása szerint május közepéig 7,5 milliárd forintnyi hitelkérelemből 6 milliárdot bíráltak el, és abból több mint 5 milliárdot folyósítottak. A kérelmek 45 százalékát lakásvásárlás, míg 25 százalékát építési célból nyújtották be.

(MTI)

Ajánlat: